- 1 adet hazır yufka
- 75 gr taze kaymak
- 4 kaşık toz şeker
- 6 kaşık çekilmiş yeşil fıstık
- Kızartmak için 4 tatlı kaşığı tereyağı
Hazır yufkamızı masamıza serelim. Yufka'mızın her yerine gelecek şekilde kaymağı'mızı iyice sürdükten sonra Toz şekerimizi ve yeni çekilmiş yeşil fıstıklarımızı yufkamıza serpiştirelim. Yufkamızın dört ucundan tutarak üzerine katlıyoruz. Yufkamızı katladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölüyoruz. Son olarak her bir parçayı üçgen olacak şekilde katladıktan sonra uçlarını elimizle bastırarak kapatalım. Böylece 4 adet eşit üçgen katmer elde ediyoruz. Diğer taraftan tavamızı ocağımıza alarak 2 kaşık tereyağımızı koyuyoruz ve tereyağımız kızdıktan sonra 2 adet katmerimizi önlü arkalı kızartıyoruz. Bu işlemi bir kere daha tekrarladıktan sonra kızaran katmerlerimizi servis tabağımıza alarak üstüne kalan fıstıklarımızı serpiştiriyoruz ve sıcak soğuk olarak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder