Son Yazılar

İzmir'in Tarihi Yapısı ve Güzellikleri

İzmir

Türkiye'nin en büyük üçüncü metropol şehri olan İzmir, özellikle yaz aylarında tatilcilerin, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındadır. Çekirdeğe çiğdem, simit yerine gevrek demesiyle ünlü şehir, berrak sulara sahip plajlarından, tarihi alanlarına kadar birçok özelliği bir arada bulunduruyor.

 İZMİR'DE MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER

  İzmir'e gittiğinizde gezintinize en büyük meydanlarından biri olan Konak Meydanı'ndan başlayabilirsiniz. Muhteşem bir titizlik ve incelikle inşa edilmiş Saat Kulesi, meydan ile bütünleşen Yalı Camii, İzmir Tarihi Asansörü, Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı, Atatürk Gençlik Merkezi ve İzmir'in en büyük kubbeli cami olma özelliğine sahip Salepçioğlu Camisi Konak ziyaretiniz sırasında görebileceğiniz yerler arasındadır.

 KORDON

  İzmir denilince belki de akla gelen ilk şey muhteşem kordonudur. Alsancak ve Konak Meydanı arasında bulunmakta olup, sahil boyunca yürüyen insanları, uçan martıları izleyip, çimlerine uzanıp deniz havasını içinize çekmek için en ideal yerdir. Nostaljik bir zaman geçirmek isteyenler için kiralayabileceğiniz faytonlar bulunan kordon günün her saati kalabalıktır.



 İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI

  425 bin metre karelik bir alan üzerine kurulmuş olan İzmir Doğal Yaşam Parkı 125'in üzerinde farklı türden 1500'e yakın hayvana ve 250'den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Park özel günlerde ve resmi tatillerde de ziyaretçi kabul etmektedir. Park kurulduğu 2008 yılından beri toplamda 5.874.563 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

 TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI

  19. yüzyılda İzmir'in en önemli ticaret merkezlerinden olan çarşı, günümüzde ticarethane özelliğini yitirmekle birlikte daha çok restoran ve sinemaların bulunduğu, birçok eşyanın satıldığı alışveriş merkezi haline gelmiştir. Kemer altı çarşısına gittiğinizde yöresel ürünlerin sergilendiği dükkânlara da rastlamak mümkündür. Çarşı da seramikten, çinilere, halı ve kilime kadar birçok otantik eşyayı bulabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler İzmir gezisi sırasında alışveriş yapmak için Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı tercih etmektedir.

 MÜZELER

  Şehrin tarihi yansıması olan müzeler bakımından oldukça zengin bir şehir olan İzmir'de gezmeniz gereken müzeleri sıralamak gerekirse;

 *İzmir Arkeoloji Müzesi: Roma dönemine ait eserleri bünyesinde barındıran müzede Bronz Koşan Atlet Heykeli ve Bronz Demether Heykeli en çok dikkat çeken heykeller arasında yer almaktadır.
 *Etnografya Müzesi: Etnografik eserlerin bulunduğu müzede aynı zamanda farklı yörelere ait bebekler, halılar ve eşyalar da sergilenmektedir.
 *Atatürk Müzesi: İzmir Atatürk Caddesi üzerinde bulunan müze, birçok önemli tarihi olaya ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür.
 *İnönü Evi Müzesi: Türkiye Cumhuriyet’inin 2. cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün doğduğu ev 1999 yılında kıyafet ve kişisel eşyalarının sergilendiği müzeye dönüştürülmüştür. Müze ziyaretiniz sırasında İsmet İnönü'nün hikâyesini anlatan bir belgesel de izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.
 *TCDD Müze ve Sanat Galerisi: İzmir Alsancak'ta bulunan mekân, üst katı galeri, alt katı müze olarak ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

 ANTİK KENT'TE TARİHLE BULUŞUN

  İzmir'in turistler tarafından en çok bilinmesinin sebebi hiç kuşkusuz Efes Antik Kenti'dir. İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bulunan Efes Antik Kenti UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine girmeye hak kazanmıştır. Çeşitli uygarlarlıkları bünyesinde bulundurmasından dolayı yabancı turistler için hac merkezi niteliği taşımaktadır. Kent içerisinde bulunan Çifte Kiliseler ve Meryem Ana'nın evi de her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır.

 TARİHİ ASANSÖR

  1900'lü yıllarda yapılmış olan asansör, günümüzde çeşitli restorant ve barı bulunduran İzmir'in manzarasını izleyebileceğiniz tesis halini almıştır.

 EN MEŞHUR YEMEKLERİ: BOYOZ VE ZEYTİNYAĞLILAR

  İzmir mutfağında Arnavutların, Makedonların ve Selaniklilerin katkıları olduğu söylenebilir. İzmir'in en meşhur yiyecekleri arasında boyoz ve zeytinyağlı yemekler ilk sırada gelir. Kumru, midye, karadut şerbeti, mezeleri, ebegümeci, ısırgan otu, şevketi-i bostan, radika, deniz börülcesi, kuşotu, helva, arap saçı, kipohorta, girit pilavı, mantarlı karides, güveç, midyeli pilav İzmir'e gidince yiyebileceğiniz şehre özgü yiyecekler arasında yer alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk tanıtım, Türkiye tanıtım

AKLINIZDA NE VARSA
''TÜRK TANITIMDA''
Klasiklerin çok ötesinde bir tanıtım Platformu olan
turktanitim.org Türkiye tanıtım,İstanbul tanıtım ve
Spor tanıtım deyince akla gelen,Tek Sosyal
Platformdur;
Türkiye ve hatta Dünya çapında
Ülkemizi,Kültürümüzü, Sosyal ve Kültürel
özelliklerimizi,Bölgesel ve Yöresel
Yemeklerimizi,Teknoloji Tarih ve Sporumuzu Turizm
Bölgelerimizi tanıtan www.turktanıtım.org
çeşitli Video, Resim ve Makalelerle tanıtır.
Bilmediğiniz ve Bilmek istediğiniz Her konu hakkında
Bilgi sahibi olabileceğiz tek Platform Türk Tanıtım,
Size bilmek isteyeceğiniz, ne kadar çok şey olduğunu
hatırlatacaktır.

Aklınızda ne varsa ''Türk tanıtım''da
Aklınızda ne yoksa ''Türk tanıtım''da
www.turktanitim.org