Son Yazılar

Spor İle İlgili Güzel Bilgiler

Spor

  Spor, sağlıklı yaşamada büyük etkendir. Birçok hastalıkları engeller. Psikolojik olarak rahatlamamızı sağlar. Beynimizi dinlendirir. Spor, kişiyi daha dinç , daha aktif hale getirir. Buda yaşantımızda daha başarılı olmamızı sağlar. Spora küçük yaşta başlanılması önerilir. İnsanın duruşunu, sağlığını, hatta hayata bakış açışını değiştirir. Birçok spor çeşitleri vardır. Hangi spor yapılırsa yapılsın insan sağlığı ve sıhatı için faydalıdır.

  Eskiden yapılan sporlar; cirit atmak, avcılık, kürek çekmek, okçuluk, güreş gibi sporun dalları vardır. Günümüzde yapılan sporlar ise; yüzme, koşu (atletizm), aerobik, fitness, plates, basketbol, voleybol, futbol, tenis, kayak, jimnastik, rafting, paten kayma, bisiklet sürme, ip atlama, teakvando, golf, buz pateni, dalgıçlık gibi sporlara yerlerini bırakmıştır.

  Yüzme; su içinde yapılan bir spordur. Öncelikle kapalı yüzme havuzlarında eğitmenler eşliğinde öğretilir. Formada kalmanın en hızlı ve en etkili yolu yüzmedir. Vücudumuz daha güzel ve kolay şekil alabilir. Kasların çalıştırılmasıyla fazla kilolardandı kurtarabilir. Sırtüstü, kulaç atma, kurbağalama, serbest gibi yüzme çeşitlerinde vardır.

  Atletizm denince ilk akla gelen koşudur. Fakat atletizm koşudan hariç iki ana dalı daha vardır. Bunlar atma ve atlamadır. Koşu yarışmaları atletizm stadyumlarında yapılır. Engelli koşuları, maraton, sokak koşuları uzun mesafe koşuları, yürüyüşler bu kategoriye girmektedir. Atmalarda ise ilk akla gelen gülle ve cirit atmadır. Atlamalar kategorisinde ise; uzun atlama sırıkla atlama, yüksek atlama gibi çeşitleri vardır.

  Aerobik; müzik eşliğinde yapılan bir spordur. Düzenli ve sıklıkla yapıldığında gayet rahatlıkla kilo verilebilir. Spor yapmanın en zevkli halidir.

  Fitness; sağlıklı olmak, zinde kalmak ve formda kalmak için yapılan bir spor dalıdır. Yorucu olmasına rağmen güzel sonuçlar doğurmaktadır.

  Plates; vücut duruşunu, kaslarını doğru orantıda çalıştırmaktadır. Yorucu değildir. Dinlendirici bir spor şeklidir. Vücut duruşunu desteklerken aynı zamanda zihnimizi de dinlendirir. Esneklik kazandırır. Kas gelişmesini sağlar. platesi hem evde hem spor salonlarında rahatlıkla yapılabilecek bir spordur. Sağlıklı bir bünyeye sahip olma yoludur.

  Basketbol; bir top ve elle oynanır. Topu yüksek bir yerdeki potanın içine atılması sağlanır. Çocuk yaşta başlatılması uygun görülür. Kasların geliştirilmesinde ve boyun uzamasında önemli etkisi vardır.

  Voleybol; elle oynanır, iki takımdan oluşur ve filenin üstünden atılan toplar karşı takımın sahasına düşmesi sağlanan bir spordur. Genellikle bayanlar tarafından tercih edilir. Kasları geliştirir. Boy uzamasına yardımcı olur.

  Futbol; iki takımdan oluşur. Ayakla oynanan bir spordur. Elle dokunulması yasaktır. İki kalesi bulunur. Topu karşı tarafın kalesinin içine atan kazanır. Her iki takımda da kaleci vardır. Zor kuralları vardır. Genellikle erkekler tarafından oynanır.

  Kayak; kar üstünde batmadan yapılan spordur.

  Jimnastik; fiziksel olarak düzgünlük sağlayan spordur. Kemiklerin esnemesini, güçlenmesinde önemli rol oynar. Çocuk yaşta başlatılması uygundur.

  Paten; buz pateni ve tekerlekli paten olarak ikiye ayrılır. Ayakkabının altına takılan tekerleklerle buzun üstünde veya sert zemin üstünde hareket edilen spordur. Öğrenilmesi biraz zordur.

 Teakvando; savunma sporudur. Bu spor bizi dışardan gelen tehlikelere karşı korur.

  Dalgıçlık; su altında yapılan spordur. Su altı incelemeleri ve daha fazla kalma gibi durumlarında tüp ile dalınır. Genellikle hobi amaçlı yapılır.

   İp atlamak; iple ve zıplayarak yapılan spor adı altında bir eylemdir. Zayıflamaya yardımcı olur. Masrafsız ve heryer de yapılan bir egzersizdir. Kalori yakmak için idealdir. Vücuda bulunan tüm kasların çalışmasını sağlar. Karın kasını, bacağı, baseni çalıştırır. Yağ yakımın da oldukça etkilidir. Basit, ucuz ve eğlenceli bir egzersizdir.

2 yorum:

  1. Fena değil ama ben daha zor sporlar bwkliyordumvama yinede güzel hazirlanmis😊

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmuş

    YanıtlaSil

Türk tanıtım, Türkiye tanıtım

AKLINIZDA NE VARSA
''TÜRK TANITIMDA''
Klasiklerin çok ötesinde bir tanıtım Platformu olan
turktanitim.org Türkiye tanıtım,İstanbul tanıtım ve
Spor tanıtım deyince akla gelen,Tek Sosyal
Platformdur;
Türkiye ve hatta Dünya çapında
Ülkemizi,Kültürümüzü, Sosyal ve Kültürel
özelliklerimizi,Bölgesel ve Yöresel
Yemeklerimizi,Teknoloji Tarih ve Sporumuzu Turizm
Bölgelerimizi tanıtan www.turktanıtım.org
çeşitli Video, Resim ve Makalelerle tanıtır.
Bilmediğiniz ve Bilmek istediğiniz Her konu hakkında
Bilgi sahibi olabileceğiz tek Platform Türk Tanıtım,
Size bilmek isteyeceğiniz, ne kadar çok şey olduğunu
hatırlatacaktır.

Aklınızda ne varsa ''Türk tanıtım''da
Aklınızda ne yoksa ''Türk tanıtım''da
www.turktanitim.org